Evenementen

A Local Swim in de Lier

De actie ‘A Local Swim Westland’ heeft zaterdag 573.715 euro opgebracht. Zevenhonderd zwemmers doken die dag De Lee in De Lier in om twee kilometer te zwemmen en daarmee geld in te zamelen voor onderzoek naar de ziekte ALS.

Het is de derde keer dat A Local Swim Westland is georganiseerd. De eerste editie was in 2014 waarbij met 300 deelnemers ruim 200.000 euro werd opgehaald. Sindsdien groeit de actie: in 2016 zwommen zo’n 500 mensen mee die daarmee in totaal zo’n 382.500 euro ophaalden. Dat dit jaar het aantal deelnemers en de opbrengst wederom zouden stijgen was vooraf al duidelijk. De vrijdag voor de wedstrijd stond de teller van de opbrengst rond het middaguur al op 391.542 euro. De organisatie stelde een maximum aan het aantal deelnemers, 700. Enkele maanden geleden waren alle startplekken al vergeven.

Twee opmerkelijke deelnemers dit jaar waren de Bloes Brodders uit de United States of Maasdijk. Met hoedje en al doken ook zij het water in om geld op te halen voor het goede doel. Halverwege de route hebben ze met z’n tweeën nog een moppie ‘gezongen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.