Nieuws

De Winnaars van de Westlandse Sportprijzen 2017

De winnaars van de Westlandse sportprijzen 2017 zijn bekend gemaakt tijdens een avondvullend sportgala op donderdag 25 januari 2018 in WestlandTheater De Naald. De prijzen werden onder andere door burgemeester Van Ardenne-van der Hoeven, wethouder Peter Ouwendijk (sport), Sarina Wiegman (spreker), Cor Pot (Sparta) en Ricardo van der Ende (sportman 2011) uitgereikt aan de winnaars.

 

Sporttalent 2017

Kyara Koppert, 14 jaar (acrogym)

De ’s-Gravenzandse Kyara Koppert is Nederlandse kampioen Acrogym B-niveau, mixpaar. Zij is het regionale niveau ontstegen in een sport die in opkomst is. In 2017 presteerde zij op continu niveau en dit is vooral te danken aan een zeer intensieve trainingsintensiteit.

 

Categorie G-sport 2017

Joost de Kiewit (voetbal)

1e keeper van het NL Doven veldvoetbal, KNDSB zaalvoetbal, 1e keeper SC Monster 4 en zaalvoetbal SV Honselersdijk. Joost de Kiewit heeft zich in deze tak van sport ontwikkeld bij het Nederlands team, maar blijft op regionaal actief. Hij sport in de diverse disciplines die de sport rijk is, zowel in de zaal als op het veld.

 

Sportploeg 2017

FC ’s-Gravenzande (voetbal)

Zij zijn kampioen zaterdagvoetbal met promotie van de 1e naar de hoofdklasse bij het amateurvoetbal. FC ’s-Gravenzande heeft in twee jaar een zeer constant kwaliteitsniveau bereikt met een sterk stijgende prestatiecurve. Dit getuigt van een sterke mentaliteit, waarbij is gebleken dat zij kunnen presteren onder grote druk.

Sportcoach 2017

Sarina Wiegman (voetbal) Sarina Wiegman is bondscoach van het Nederlands vrouwenvoetbalelftal en onder haar leiding heeft het team een absoluut hoogtepunt bereikt. Als coach heeft zij een essentiële rol gespeeld in de groei en ontwikkeling van het Nederlands dameselftal, dat daardoor een internationale titel heeft behaald en in eigen land Europees Kampioen is geworden. Daarnaast is Sarina Wiegman uitgeroepen door FIFA tot beste coach van de wereld.

 

Sportman 2017

Dylan Hoogerwerf (shorttrack)

Dylan Hoogerwerf heeft in 2017 allround goed gepresteerd, zowel individueel als in zijn ploeg. Zo werd hij 1e op NK Shorttrack, onderdeel aflossing, won hij EK zilver op de 500 meter, zilver op de 5.000 meter relay wereldbekerwedstrijden met nationale shorttrackploeg. NK shorttrack (500, 1000, 1500 en 3000 m.), goud op EK 5000 m. met de NL aflossingsploeg en zilver op 5000 m. met de NL aflossingsploeg op de Wereldbekerwedstrijd.

Op internationaal niveau gooit hij hoge ogen en hij heeft zich gekwalificeerd voor de Olympische Winterspelen in het Zuid-Koreaanse PyeongChang.

 

Sportvrouw 2017

Anneloes van Veen (zeilen)

Dit talent zeilt al jarenlang constant op internationaal niveau. Zij haalde goud bij de Wereldbekerwedstrijden in Hyeres, Miami en Mallorca en goud op het Europees Kampioenschap samen met teamgenoot Afrodite Zegers (Den Haag). Deze prestaties leverden hun de aanvoering van de Wereldranglijst op.

 

Sportvrijwilliger

Bijna 7.000 stemmen zijn uitgebracht voor de sportvrijwilliger 2017, met een overtuigende meerderheid is Rabo-sportvrijwilliger 2017 geworden Jan Middendorp van KMD (Klein Maar Dapper).

Jan Middendorp is al 25 jaar veelzijdig vrijwilliger bij KMD, waardoor hij één van de drijvende krachten achter KMD is. Hij is bestuurslid algemene zaken, actief in de ICT, bar- en keukencommissie. Daarnaast krijt hij de lijnen van de velden.

One Reply to “De Winnaars van de Westlandse Sportprijzen 2017

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.