Evenementen Nieuws

Indrukwekkende en geslaagde taptoe Hoek van Holland Deel 2

Op zaterdag 10 juni was het druk op het terrein HVC’10. Het betrof geen voetbalevenement maar een taptoe door verschillende muziekkorpsen. De jubilerende Show & Marching Band van Rotterdam aan Zee had verschillende andere korpsen uitgenodigd voor een taptoe. Na een streetparade begon om 20.00 uur de taptoe, waarbij zo’n duizend toeschouwers genoten van prachtige klanken en mooie shows. 

Na een welkomsoptreden door de Hoekse Show & Marching Band presenteerde Drumfanfare Haaglanden uit Pijnacker zich. Zij presenteerden hun show ‘Screenshots’ waarin bekende melodieën uit films en tv-series te horen waren. Hierna was het de beurt aan Da Capo uit Lisse. Deze show- en marchingband gaf met hun galashow ‘Flowering the World’ een visitekaartje voor Lisse als centrum van de Bollenstreek af. Bekende nummers als ‘Rose Garden’ waren ondersteunend bij de choreografie. Drumfanfare Laurentius uit Voorschoten vertelde het publiek tijdens ‘When Prince becomes King’ in muziek en show het verhaal van de prins die opgroeit in de schijnwerpers, volwassen wordt, trouwt en koning wordt. Nummers van Queen, ‘King’ Elvis en het Adios nonino en de originele verbeelding van de verliefde prins en de kroning zorgde dat ook dit optreden werd beloond met een enthousiast applaus.


Hierna was het de beurt aan de Hoekse Show & Marching Band Rotterdam aan Zee.  In het kader van het 100-jarig bestaan van de muziekvereniging was de nieuwe show ‘Centennium’ geschreven. De relatief jonge band, in bestaan en bezetting, presenteerde daarnaast ook het nieuwe instrumentarium van de slagwerkgroep. In de show waren nummers als ‘In The Stone’, ‘Thriller’ en ‘Music’ te horen. Als laatste trad Drum- en showband Adest Musica aan. Met hun aantal, zo’n 75, hun verschijning en met hun internationale ervaring zorgden zij met hun programma ‘The Composer’ voor een passend slot. Legendarische klanken van composities van Rogier van Otterloo kwamen prachtig tot hun recht in de buitenlucht. Ook dit korps werd beloond met een enthousiast applaus van het publiek.

Het Team van de WestlandsMediaGroep maakte de volgende reportage.

deel 2

Tekst: Jolanda Schaap

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.